Fotovoltaïsche zonnepanelen

Opzoek naar fotovoltaïsche zonnepanelen?

Welkom bij Sollec! Onze experten plaatsen met plezier uw fotovoltaïsche zonnepanelen. Bespaar op energierekeningen en verminder uw ecologische voetafdruk met onze hoogwaardige zonnepanelen. Ontdek ons aanbod of ontvang een gratis prijsschatting!

✆ 0496/42.18.61Prijsschatting ontvangen

Wat zijn fotovoltaïsche zonnepanelen?

Fotovoltaïsche zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zetten zonlicht om in elektriciteit. De panelen bestaan uit zonnecellen die zijn gemaakt van silicium. Zodra zonlicht op de panelen valt, worden elektronen in de zonnecellen geactiveerd, waardoor er elektriciteit wordt geproduceerd. De elektriciteit kan worden gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien of kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Wat zijn de voordelen van fotovoltaïsche zonnepanelen?

Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn een duurzame en kostenbesparende manier om energie op te wekken. Zo is het voordelig voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor uw portemonee en de waarde van uw huis. Het installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen is daarom een slimme investering voor de toekomst. 

1. Duurzame energiebron

Fotovoltaïsche zonnepanelen produceren schone energie uit een hernieuwbare bron, de zon. Hierdoor is er geen uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide (CO2) of stikstofoxiden (NOx), wat goed is voor het milieu en de gezondheid.

2. Onderhoudsvriendelijk

Fotovoltaïsche zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en hebben doorgaans een garantie van 25 jaar. Het enige wat u hoeft te doen, is af en toe de panelen schoonmaken om stof en vuil te verwijderen.

3. Waardeverhoging van uw woning

Het installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen kan de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers zijn bereid om meer te betalen voor een huis dat is uitgerust met duurzame energieopwekking.

4. Kostenbesparing

Wanneer u fotovoltaïsche zonnepanelen installeert, kunt u uw energierekening verlagen en geld besparen op de lange termijn. U wekt immers uw eigen stroom op, wat betekent dat u minder afhankelijk bent van energieleveranciers en hun prijzen. Benieuwd naar de prijs voor uw woning? Vraag een gratis offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

Fotovoltaïsche zonnepanelen laten plaatsen

Fotovoltaïsche zonnepanelen of PV-panelen bieden ook flexibiliteit in installatie. Ze kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het gewenste vermogen. De nieuwste generatie panelen kan meer dan 20% van het zonlicht omzetten in elektriciteit. Fabrikanten werken voortdurend aan de verbetering van de efficiëntie van fotovoltaïsche zonnepanelen, zodat ze steeds meer energie kunnen opwekken uit dezelfde hoeveelheid zonlicht. 

Bovendien kunnen fotovoltaïsche zonnepanelen gebruikt worden in combinatie met batterijopslagsystemen, zodat de opgewekte energie kan worden opgeslagen en gebruikt op momenten dat er geen zonlicht beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om volledig zelfvoorzienend te zijn en niet afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. 

Totaalbegeleiding tijdens het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen

Ons team van professionele en ervaren installateurs kan u helpen bij het volledige proces van het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen. Van het bepalen van de beste locatie voor de panelen tot het aansluiten van het systeem op het elektriciteitsnetwerk, wij staan voor u klaar.

We beginnen met een grondige inspectie van uw dak en uw woning om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en om de beste plaats voor de panelen te bepalen. Als uw dak niet geschikt blijkt te zijn, kunnen wij alternatieve oplossingen voorstellen, zoals plaatsing op de grond. 

Vervolgens zullen wij u helpen bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor uw specifieke situatie, rekening houdend met factoren zoals de grootte van uw dak, de beschikbare zonlicht en uw energieverbruik. We zullen ook de juiste omvormer selecteren om de gelijkstroom van de panelen om te zetten in bruikbare wisselstroom.

Onze ervaren installateurs zullen de zonnepanelen vervolgens op een veilige en efficiënte manier installeren. We zullen ervoor zorgen dat de panelen stevig en veilig worden bevestigd en dat de bedrading correct wordt aangesloten. We zullen ook de nodige inspecties uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en voldoet aan de lokale voorschriften. 

Over Sollec

Sollec biedt u een totaalconcept aan van technieken in nieuwbouw- en renovatiewoningen. Doordat wij u als klant het volledige pakket van technische installaties kunnen aanbieden heeft u slechts één aanspreekpartner waardoor planning, communicatie en een hoge afwerkingsgraad onze basisprincipes zijn.

Naast het plaatsen van zonnepanelen kan u bij ons terecht voor alle klassieke technieken van warmtepompen, centrale verwarming en sanitair tot elektriciteit en ventilatie. Ook voor de vervanging van uw oude stookolie- of gasketel naar een (hybride)warmtepomp kunnen wij de juiste oplossing bieden.


Fotovoltaïsche zonnepanelen door Sollec

Fotovoltaïsche zonnepanelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x