Zonnepanelen plat dak

Op zoek naar zonnepanelen plat dak?

Welkom bij Sollec! Onze experten plaatsen met plezier zonnepanelen op uw plat dak. Bespaar op energierekeningen en verminder uw ecologische voetafdruk met onze hoogwaardige zonnepanelen. Ontdek ons aanbod of ontvang een gratis prijsschatting!

✆ 0496/42.18.61Prijsschatting ontvangen

Verklein uw ecologische voetafdruk met zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op een plat dak zijn een uitstekende manier om groene energie op te wekken en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zonnepanelen kunt u uw eigen elektriciteit opwekken en onafhankelijker worden van het traditionele elektriciteitsnet. Daarnaast kunt u met zonnepanelen op een plat dak ook geld besparen op uw energierekening en zelfs geld verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het net.

Het installeren van zonnepanelen op een plat dak heeft enkele voordelen ten opzichte van een schuin dak. Zo kunnen zonnepanelen op een plat dak eenvoudiger worden geplaatst en gepositioneerd om optimaal van de zon te profiteren. Hierdoor is het mogelijk om meer zonnepanelen te plaatsen en dus meer energie op te wekken.

Het installeren van zonnepanelen op een plat dak

Het is belangrijk om te weten dat de installatie van zonnepanelen op een plat dak anders is dan op een schuin dak. Er moet namelijk rekening worden gehouden met de hellingshoek van de zonnepanelen. Bij een plat dak moeten de zonnepanelen op een bepaalde hellingshoek worden geplaatst om zo optimaal mogelijk te functioneren. Daarnaast moeten de zonnepanelen op een plat dak goed worden bevestigd om te voorkomen dat ze bij harde wind of storm van het dak waaien.

Zonnepanelen plat dak? Wij helpen u verder!

Overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen op uw plat dak? Schakel onze professionele installateurs in! Zij adviseren u met plezier hierover en bepalen de beste hellingshoek. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zonnepanelen plat dak.

Soorten zonnepanelen plat dak

Bij Sollec kunt u kiezen uit een breed scala aan zonnepanelen:

  • Fotovoltaïsche (PV)

PV-panelen zetten zonlicht direct om in elektriciteit, waardoor ze een efficiënte en duurzame oplossing zijn voor het opwekken van elektriciteit. Deze panelen zijn geschikt voor het opwekken van elektriciteit voor huishoudens en bedrijven.

  • Thermisch

Deze soort zonnepanelen gebruiken zonne-energie om water te verwarmen voor gebruik in huishoudens en bedrijven. Deze panelen zijn ideaal voor warm water voor huishoudelijk gebruik, zwembaden, en industriële toepassingen.

Beide soorten zijn geschikt voor een plat dak!

Er zijn verschillende bevestigingssystemen beschikbaar om zonnepanelen op platte daken te monteren, zoals ballastsystemen, frame- en beugelsystemen, en systemen die in het dak zijn geïntegreerd.

Het type bevestigingssysteem dat het meest geschikt is voor uw platte dak hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de zonnepanelen, de hoek van het dak, de dakbedekking, en de lokale weersomstandigheden. Onze experts kunnen u helpen bij het kiezen van het beste bevestigingssysteem en de juiste zonnepanelen voor uw platte dak.

Over Sollec

Sollec biedt u een totaalconcept aan van technieken in nieuwbouw- en renovatiewoningen. Doordat wij u als klant het volledige pakket van technische installaties kunnen aanbieden heeft u slechts één aanspreekpartner waardoor planning, communicatie en een hoge afwerkingsgraad onze basisprincipes zijn.

Naast het plaatsen van zonnepanelen plat dak kan u bij ons terecht voor alle klassieke technieken van warmtepompen, centrale verwarming en sanitair tot elektriciteit en ventilatie. Ook voor de vervanging van uw oude stookolie- of gasketel naar een (hybride)warmtepomp kunnen wij de juiste oplossing bieden.

Zonnepanelen plat dak door Sollec

Zonnepanelen plat dak

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x