Warmtepomp Heist-op-den-Berg

Warmtepomp installatie of warmtepomp prijs gezocht? Wij plaatsen uw warmtepomp in Heist-op-den-Berg! Ontdek ons aanbod of vraag een vrijblijvende offerte aan.

✆ 0496/42.18.61Vrijblijvende offerte aanvragen

Warmtepompen Heist-op-den-Berg bij Sollec Technics

Milieu, klimaat en energie zijn meer en meer basisbegrippen geworden in de hedendaagse woningbouw. Een warmtepomp is een van de meest efficiënte, energiezuinige en milieuvriendelijke manieren van verwarmen, warm water productie en koeling. De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is de meest rendabele oplossing op lange termijn.

Met een warmtepomp is het mogelijk energie te onttrekken uit de omgeving (bodem, water en lucht) op een relatief lage temperatuur en deze om te zetten naar bruikbare warmte voor verwarming en sanitair warm water. Bovendien vergen warmtepompen weinig tot geen onderhoud. 

Als RESCERT-gecertificeerd bedrijf plaatsen wij uw warmtepomp lucht lucht, warmtepomp lucht water of geothermische warmtepompen. Bij de plaatsing van warmtepompen voorziet de overheid bovendien subsidies als u aan alle voorwaarden voldoet.

Welke warmtepomp kiezen voor Heist-op-den-Berg?

We sommen onze drie warmtepomp soorten even op.

1) Warmtepomp lucht lucht Heist-op-den-Berg

In tegenstelling tot de andere soorten warmtepompen, geeft een warmtepomp lucht lucht de warmte af in de vorm van lucht en niet in de vorm van water. Er wordt dan een buiten- en een binnenunit geplaatst die met elkaar in verbinding staan. Deze buitenunit zuigt buitenlucht aan en kan zowel op de grond, aan de muur of op een plat dak geplaatst worden. Via de binnenunit wordt er warme lucht of koude lucht in de woning geblazen die zo voor verwarming of verkoeling zorgt. Je kan een warmtepomp lucht lucht namelijk ook als airco gebruiken (warmtepomp airco).

Warmtepomp Heist-op-den-Berg. Warmtepomp lucht lucht.

Voordelen:

 • Lagere investeringskost dan bij de andere warmtepompsystemen
 • Kan ook geplaatst worden in bestaande woningen

Nadelen:

 • Hoger verbruik
 • Neemt ruimte in in de woning en er kan geluidshinder ervaren worden

Warmtepomp lucht lucht laten plaatsen in Heist-op-den-Berg?

Sollec Technics plaatst met plezier uw lucht lucht warmtepompen te Heist-op-den-Berg. Warmtepomp prijs? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

2) Warmtepomp lucht water Heist-op-den-Berg

De energiebron is hier eveneens de buitenlucht waaruit de warmte onttrokken wordt voor de verwarming en/of de warm waterproductie.

Voordelen:

 • Lagere investeringskost dan geothermische systemen.
 • Geen graafwerken en boringen in de tuin nodig.

Nadelen:

 • Lagere rendementen in de winter dan bij geothermisch systemen.
 • Geen passieve koeling mogelijk (wel actieve).

Warmtepomp Heist-op-den-Berg. Warmtepomp lucht water.

Warmtepomp lucht water laten plaatsen in Heist-op-den-Berg?

Sollec Technics plaatst met plezier uw lucht water warmtepompen te Heist-op-den-Berg. Warmtepomp prijs? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

3) Geothermische warmtepompen Heist-op-den-Berg

Bij deze systemen wordt warmte onttrokken aan de aarde. Er worden gesloten circuits door middel van boringen verticaal in de ondergrond gebracht. Het aantal en de diepte ervan is steeds afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen, de lokale ondergrondgegevens en de mogelijke inplanting in de tuin. Via een pompsysteem wordt er speciale koude vloeistof in de grond gepompt. Doordat de natuurlijke warmte van de aarde deze buizen en de vloeistof erin gaat opwarmen, krijgen we een toegevoegde energie. Deze energie wordt daarna ingezet om uw woning op te warmen.

Geothermische warmtepompen voordelen:

 • Geen zichtbare toestellen aan de buitenkant van de woning.
 • Een groot voordeel van geothermische warmtepompen is de mogelijkheid om de woning te koelen met de bodemtemperatuur (passieve of natuurlijke koeling). Bovendien is hier bijna geen energiekost voor vereist aangezien het hier gaat over warmt-uitwisseling tussen de woning en de bodem.

Geothermische warmtepompen nadelen:

 • Hogere investeringskost (wat wel deels gecompenseerd wordt door de hogere subsidies).
 • Impact op de tuin.

Warmtepomp Heist-op-den-Berg.Warmtepomp Heist-op-den-Berg. Geothermische warmtepompen.

Warmtepomp Heist-op-den-Berg.Warmtepomp Heist-op-den-Berg. Geothermische warmtepompen.

Geothermische warmtepompen laten plaatsen in Heist-op-den-Berg?

Sollec Technics plaatst met plezier uw geothermische warmtepompen te Heist-op-den-Berg. Warmtepomp prijs? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Wie is Sollec?

Sollec biedt u een totaalconcept aan van technieken in nieuwbouw- en renovatiewoningen. Doordat wij u als klant het volledige pakket van technische installaties kunnen aanbieden heeft u slechts één aanspreekpartner waardoor planning, communicatie en een hoge afwerkingsgraad onze basisprincipes zijn.

U kan bij ons terecht voor alle klassieke technieken van centrale verwarming, sanitair, elektriciteit, ventilatie, maar wij zijn ook gespecialiseerd in groene energie (warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen). Ook voor de vervanging van uw oude stookolie- of gasketel naar een (hybride)warmtepomp kunnen wij de juiste oplossing bieden.

Warmtepomp Heist-op-den-Berg van scandinavische kwaliteit!

Een duurzame verwarmingsoplossing begint met kwalitatieve producten. Daarom kiezen wij voor de warmtepompen Thermia en Nibe – twee Zweedse merken die hun hoge kwaliteit al meermaals bewezen.

✆ 0496/42.18.61 Vrijblijvende offerte aanvragen

"Kwaliteitsvolle en duurzame oplossingen."

Warmtepomp Heist-op-den-Berg | Sollec Technics

Warmtepomp Heist-op-den-Berg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x